Aktuality / oznamy organizačných zložiek ŠVPÚ
Príjem vzoriek na hygienu potravín
- Podrobnosti
- Uverejnené: sobota, 12. december 2015
- Napísal: Jozef Staš
Príjem vzoriek na Odbor hygienických disciplín je v pondelok až piatok od 8.00 - 11.30. a od 12.30 - 15.00 hodiny.
Ponuka
- Podrobnosti
- Uverejnené: sobota, 12. december 2015
- Napísal: Jozef Staš
Náhľad | Popis | Na stiahnutie |
![]() |
Meranie vzduchu v prostredí | vzduch.pdf |
![]() |
Ponuka pre analýzu vín | vino.pdf |
![]() |
Vyšetrenia zvierat | vysetrenia-zvierat1.pdf |
![]() |
Vyšetrenia zvierat | vysetrenia-zvierat2.pdf |
![]() |
Ponuka pesticídov pre pestovateľov | pesticidy.pdf |
Ponuka vyšetrení pre rok 2020
Odbor logistiky a vnútornej správy
- Podrobnosti
- Uverejnené: sobota, 12. december 2015
- Napísal: Jozef Staš
Úsek hospodárskej správy a dopravy:
- údržba, zásobovanie– J. Ács
- údržbár – M. Garžík
- údržbár – D. Chrenka
- vodič – M. Chrenka
- vodič –
- upratovačka – Ľ. Dozová
Kontakty
Vedúci odboru: Patrik Garžík
Tel.: + 421 2 38108 217
Mobil: + 421 905 387 955
E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Certifikácia osôb v oblasti senzorického posudzovania potravín
- Podrobnosti
- Uverejnené: sobota, 12. december 2015
- Napísal: Jozef Staš
1. Identifikácia CO
2. Politika nestrannosti pri certifikačných činnostiach vyhlásená vrcholovým manažmentom CO
3. Certifikačný proces
4. Certifikačné schémy
5. Sťažnosti a odvolania
- Opis procesu spracovania odvolania
- Opis procesu spracovania sťažnosti
- Politika na riešenie sťažností a odvolaní
6. Zoznam certifikovaných osôb
7. Formuláre
Odbor ekonomiky a financií
- Podrobnosti
- Uverejnené: sobota, 12. december 2015
- Napísal: Jozef Staš
Odbor ekonomiky a vnútornej správy tvoria nasledovné úseky:
Úsek finančného účtovníctva:
- Samostatný referent finančného účtovníctva -
- Samostatný referent finančného účtovníctva – Jarmila Horáková
- Administratívny pracovník - fakturantka –
Úsek personalistiky a mzdového účtovníctva:
- Samostatný referent PER a PAM - A. Šímová
Úsek rozpočtu, správy majetku štátu a investícii:
- Samostatný referent - Helena Moravčíková
Kontakty
Vedúci odboru: Ing. M. Studenič
Tel.: + 421 2 38108 216
Mobil: + 421 905 387 950
Fax: + 421 2 654 27 461
E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Útvar riadenia kvality
- Podrobnosti
- Uverejnené: sobota, 12. december 2015
- Napísal: Jozef Staš
Personálne obsadenie:
Ing. Ľubica Štullerová manažér kvality
Tel.:+ 421 2 38108 219
Fax: + 421 2 654 27 461
Mobil:+ 421 905 241 222
E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Ing. Oľga Kovárová metrológ
Tel.:+ 421 2 38108 219
E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Vyhlásenie o politike kvality vrcholovým vedením VPÚ v Bratislave
Vrcholové vedenie sa zaväzuje konať v súlade s STN EN ISO/IEC 17025: 2005 a STN EN ISO/IEC 17024:2003 a trvalo zlepšovať efektívnosť systému manažérstva. Trvalá zodpovednosť vrcholového vedenia za kvalitu vykonávanej práce a zapojenie všetkých zamestnancov do systému manažérstva kvality je zárukou budúcnosti Veterinárneho a potravinového ústavu v Bratislave. Vrcholové vedenie sa zaväzuje vytvárať optimálne podmienky na trvalé zabezpečovanie a neustále zlepšovanie služieb zákazníkom. Plnenie požiadaviek zákazníka je prvoradým cieľom všetkých zamestnancov VPÚ v Bratislave. Vrcholové vedenie sa ďalej zaväzuje prepojením ľudského činiteľa a všetkých technických, organizačných, informačných a ekonomických prostriedkov zabezpečiť, aby vo vzájomnej prepojenosti bola zabezpečená presná, nestranná a kvalifikovaná činnosť vedúca k všeobecnému uznávaniu výsledkov skúšok. Systém jednoznačného stanovenia postupu činnosti, osvojenie si stanovených pravidiel všetkými pracovníkmi a dokladovanie výsledkov činnosti je zárukou dôveryhodnosti v činnosť VPÚ v Bratislave. Vrcholové vedenie zabezpečí, aby všetci pracovníci boli oboznámení s dôležitosťou plnenia požiadaviek zákazníka, ako aj požiadaviek predpisov a zákonov. Ďalej zabezpečí, aby všetci pracovníci boli oboznámení s dokumentáciou systému kvality, mali vytvorené podmienky na trvalé dodržiavanie všetkých schválených postupov a na to, aby vykonávali všetky skúšky v súlade so stanovenými metódami.
Trvalé ciele politiky kvality
- uspokojovanie potrieb zákazníka a zvyšovanie jeho spokojnosti
- spokojnosť zamestnancov
- trvalé zvyšovanie kvalifikácie pracovníkov
- rozširovanie rozsahu analýz v súlade s najnovšími poznatkami vedy a legislatívnymi požiadavkami, ako aj požiadavkami zákazníka
- úspešná účasť v medzilaboratórnych testoch spôsobilosti
- zvyšovanie presnosti a spoľahlivosti analytických skúšok
- zlepšovanie vedenia dokumentácie a dokumentovania činností
- neustále zlepšovanie systému riadenia vo vzťahu ku kvalite
Okrem týchto trvalých cieľov, prijíma VPÚ v Bratislave každoročne konkrétne, kvantifikovateľné, termínované ciele kvality na príslušný kalendárny rok.
Organizačné usporiadanie VPÚ v Bratislave
- Podrobnosti
- Uverejnené: sobota, 12. december 2015
- Napísal: Jozef Staš
Úsek riaditeľa
- Sekretariát
- Útvar informatiky
- Útvar ekonomiky a financií
- Útvar logistiky a vnútornej správy
- Referát CO, PO a BOZP
Útvar riadenia kvality
Certifikačný orgán pre certifikáciu pracovníkov vykonávajúcich senzorické posudzovanie potravín
Odbor opizotológie
- Oddelenie patológie, parazitológie a klinickej biochémie
- Oddelenie sérológie, virológie a molekulárnej biológie
- Oddelenie potravinárskej a špeciálnej mikrobiológie
- Oddelenie detekcie cudzorodých látok
- Oddelenie chromatografie
- Oddelenie chémie a toxikológie
- Oddelenie fyzikálno-chemických analýz
- Referenčné laboratórium environmentálnej rádioaktivity (Nitra)
- Národné referenčné laboratórium pre mlieko a mliečne výrobky (Lužianky)
Činnosť organizácie:
VPÚ v Bratislave zabezpečuje veterinárnu laboratórnu diagnostiku v intenciách požiadaviek Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR a príslušných regionálnych veterinárnych a potravinových správ:
- RVPS Bratislava
- RVPS Senec
- RVPS Trnava
- RVPS Galanta
- RVPS Dunajská Streda
- RVPS Senica
- RVPS Trenčín
- RVPS Nové Mesto nad Váhom
- RVPS Nitra
- RVPS Šaľa
- RVPS Levice
- RVPS Nové Zámky
- RVPS Topoľčany
- RVPS Komárno
v celom rozsahu požiadaviek veterinárnej laboratórnej diagnostiky.
Zabezpečuje celoslovensky:
- diagnostiku tuberkulózy
- diagnostiku paratuberkulózy
- vyšetrovanie rezíduí pesticídov
- vyšetrovanie hormónov
- vyšetrovanie tabaku a tabakových výrobkov
- rádiometrické vyšetrenia
- vyšetrovanie autenticity medu, liehu a liehovín
- vyšetrovanie nitrózoamínov
- vyšetrovanie na solanín
- vyšetrovanie na vybrané druhy zakázaných liečiv (nitroimidazoly a ich metabolity)
- vyšetrovanie na nesteroidné a protizápalové lieky
- monitoring salmonel (serovar – MIC – fagotypizáciu)
Vo VPÚ v Bratislave pracujú nasledovné referenčné laboratória:
- Národné referenčné laboratórium tuberkulózy (Mycobacterium bovis) a iných mykobakterióz
- Referenčné laboratórium pre rádiometriu a radiológiu (B3f podľa Prílohy č.2 k Nariadeniu vlády č. 320/2003 Z.z.)
- Národné referenčné laboratórium pre tieto látky: stilbény, deriváty stilbénov a ich soli a estery, steroidy, laktóny kyseliny rezorcylovej vrátane zeranolu, beta-agonisti (Al, A3, A4, A5 podľa Prílohy č.2 k Nariadeniu vlády č.320/2003 Z.z.)
- Národné referenčné laboratórium pre mlieko a mliečne výrobky
- Národné referenčné laboratórium salmenelóz
- NRL pre parazity (najmä Trichinela, Echinococus, Anisakis)
- NRL pre reziduá pesticídov v potravinách živočíšneho pôvodu
- NRL pre reziduá pesticídov v ovocí a zelenine
- NRL pre metódy stanovenia jednotlivých reziduí pesticídov
- NRL pre reziduá pesticídov v ceráliách a krmivách
- NRL pre monitoring obsahu cudzej vody v hydinovom mäse
- NRL chorôb hydiny, (infekcia Salmonella spp. a infekcie Mycoplasma gallisepticum a Mycoplasma meleagridis)
- NRL pre reziduá organochlórovaných látok (okrem PCB), organofosfáty, karbamáty a pyretroidy, nesteroidné a protizápalové lieky a niektoré zakázané látky (B3a, B3b, B2c,B2e, A6 – metronidazol, ronidazol, dimetridazol, Rozhodnutie komisie z 10.2.2006, ktorým sa dopĺňa rozhodnutie 98/536/ES).
- Referenčné laboratórium pre kvalitatívne ukazovatele v mäse a mäsových výrobkoch.
Kontakty
Riaditeľ – MVDr. Alexandra Šlezárová